Gastenboek | Downloads | Links | Contact
Aanmelden
Afdrukken Afdrukken

Cannabis Sativa - Weed en Hasj

"Hashish heeft niets van die lompe dronkenschap die de volkeren van het Noorden met wijn en sterke dranken opwekken: hashish schenkt een intellectuele roes." (Th.Gautier, Essay, 1844)

Cannabis Sativa, in the heart of LA known as the chronic, not to be confused with the bionic. Know we gonna move on and light a big fat one up for the world. Hit this once or twice and you’ll be twice as nice. Make my shit the chronic, I want to feel fucked up. Damn my last joint, don't fuck with me fool! I need a spliff right know and I don't want no stress Brothar!

Wiet, marihuana, shit, chronic, wie kent het niet. Voordat we je bestoken met de wetenschappelijke prietpraat komt eerst onze mening. Wiet is lekker, wiet is sappig, wiet is ZUPER! Wat is er mis met een lekker jointje roken op een saaie doordeweekse dag? Lekker laaguh met je maten, dikke pieto's bouwen en die vervolgens helemaal zelf oproken! Wij vertellen je iets voor the plusses and the minus van de wusj, het groene goud.

Wij van yojax gaan de nadelen niet uit de weg, maar zijn uniek in onze beschrijvingen. Wij geven de leuke dingen aan van de weed en dingen die je beterz nie kunt doen. In tegenstelling tot elke andere website spreken wij uit ervaring.

Hashish is het harsachtige laagje waarmee de toppen van de rijpe, vrouwelijke hennepplant bedekt zijn. Deze kleverige stof bevat het werkzame bestanddeel THC. Het wordt op verschillende manier van de plant losgemaakt en tot een groen-bruine substantie samengekneed, maar marihuana kan ook in gedroogd vorm, als wiet, gerookt worden. Er is een grote variatie in het effect van de verschillende soorten hashish. De ervaren gebruiker kent het verschil tussen Nepalese, Turkse, Afghaanse of Marokkaanse hash. Sommige soorten maken je lichtvoetig en spraakzaam, andere nopen tot liggen en dromen.

De reden waarom hash en wiet zo populair zijn, is doodsimpel: wie regelmatig blowt, weet uit eigen ervaring dat het ongevaarlijk is. Uit talloze wetenschappelijke onderzoeken is steeds weer gebleken dat marihuanagebruik niet verslavend is. Wie pure hashish zonder tabak uit een pijpje rookt, zal wel opnieuw willen gebruiken omdat hij het effect waardeert, maar hij kent niet die onbedwingbare behoefte van de nicotinist om er meteen weer een op te steken. Het roken van pure hashish of wiet is altijd een bewuste keuze. De cannabist besluit om high te worden, bijvoorbeeld om meer uit een gesprek te halen of om muziek of een film intensiever te kunnen ondergaan, om zich verbonden te voelen met de natuur of om een idee helemaal door te denken. Een cannabist rookt omdat het hem/haar inspiratie geeft, niet om de werkelijkheid te ontvluchten.


Effecten van marihuana

Van weedulz & hasjish wordt je ontspannen en zorgeloos. Zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Kleuren en muziek worden beiden intenser. Je fantasie wordt geprikkeld. De creatieve, filosofische mind wordt geactiveerd. Je scherpte gaat omhoog en grappen maken gaat je makkelijk af. Omdat je mede rokers ook van de plaat zijn kun je behoorlijke lachkicks krijgen. Na het smoken gaat je hart sneller en leegt het de maag. Zo krijg je een enorme vreetkick, een leuke bijkomstigheid is dat je smaak ook nog intensifeert.Wiet werkt verslappend in de spieren, daarom wordt je na smoken een lamme buil. Kenmerken van een lamme buil is dat hij graag in zijn bed of op de bank ligt, tv kijkt en honger heeft maar geen zin heeft om het eten tot zich te nemen omdat dit teveel moeite kost. Omdat wiet je hartslag omhoog gooit krijg je vaak enorme honger na een goeie smook.

Daarnaast kan wiet ook nog helpen als medicijn, daarover vertellen we ergens anders meer.

Dingen die net gebeurd zijn, vergeet je soms. De eetlust neemt toe, vooral voor zoetigheid. THC werkt verslappend op de spieren. Hierdoor voelen ledematen zwaar aan. Andere verschijnselen zijn: een droge mond, rode ogen en een versnelde hartslag. Hasj en weed worden meestal gerookt. Het wordt vermengd met tabak en gerold tot een stickie. Soms worden ze puur gerookt bijvoorbeeld in een chillum of waterpijp.

Tegen de rode ogen zijn handige oogdruppels te koop. Klik hier om deze te bestellen!

Het eten van hashish, verwerkt in een cake of gerecht, of het drinken van wietthee geeft de sterkste ervaringen. Je kunt daar onvergetelijke dingen mee beleven. Maar wie hashcake of hashsnoepjes eet die hij niet zelf heeft toebereid, weet niet hoeveel erin zit; daarom mag er in coffeeshops terecht geen spacecake verkocht worden. Mensen die niet gebruiken en per ongeluk, zonder het weten, hashcake of iets dergelijks hebben gegeten, wat nogal eens voorkomt, denken vaak, omdat ze iets meemaken wat ze nog nooit eerder hebben gevoeld, dat ze gaan sterven.

Vroeger was hash-cake heel populair. Wij herinneren ons met nostalgie hoe je in de goeie ouwe tijd naar een bekend weekblad, dat nu niet meer bestaat, kon opbellen en bij de telefoniste een verrukkelijke appel-hash-taart kon bestellen, die dan een paar uur later door een fietskoerier thuis werd afgeleverd (uit je bol herrinert zich dat, wij niet, wij hebben al te veel gerookt). Het is stimulerend en inspirerend; daarom is het zo populair bij jazz- rock- of popmuzikanten. Louis Armstrong was een overtuigd cannabist. Als er op foto’s rook uit zijn mond kringelt, is het marihuana. Ook Duke Ellington vond zijn inspiratie in grass. En natuurlijk de Beatles. De grote culturele omslag die plaatsvond in de jaren zestig, en die in de popmuziek is begonnen, werd geinspireerd door hash en marihuana.


Negatieve aspecten:

Als je veel gebruikt bestaan er bepaalde risico's, wiet valt nog steeds onder drugs en brengt ook bepaalde nadelen met zich mee:

Dingen die je totaal interesseren laat je links liggen, zoals je huiswerk. Vaak is het een probleem als een scholier te veel smookt, zo komt hij niet meer toe aan zijn huiswerk heeft er schijt aan. Helemaal gaat het fout als men een tussenuurtje gebruikt om nr de shop te gaan, dan ben je egt slegt bezig. Maar als je zorgt dat je schoolwerk af is en dan gaat smoken >> pas de probleme. Als je hebt geblowt kun je, je minder goed concentreren en ben je niet in staat je huiswerk fatsoenlijk te maken. Stoned lessen bijwonen is ook totaal zinloos. Er zijn ons vele gevallen bekend van High-school drop outs, die de joint hebben verkozen boven het studeren. Hoe leuk wiet ook is, dit kan nooit de bedoeling zijn!

Weed tast je korte termijn geheugen wel wat aan, maar onze crew is gewoon door wezen smoken tijdens de examens > no problem about that. Bewezen is, door de mannen in de witte jassen, dat je geheugen na het stoppen van blowen weer normaal is. Je wordt slordig en vergeet van allerhande kleie dingetjes. Misschien heb je er zelf niet eens snel last van maar voor je omgeving kan het erg vervelend zijn. Een mogelijk effect van langdurig gebruik is de afname van de vruchtbaarheid. Deze herstelt zich weer nadat gestopt wordt met gebruik.

Ook kun je net zoals van alle andere drugs 'bad' gaan, dan word je Paranoia!!! Dit komt niet vaak voor en gebeurt meestal bij oraal gebruik (spacecake). Ook zijn sommige gebruikers gevoeliger en makkelijker prooi voor de enge Ganja-god. Soms valt de hasj verkeerd. Je kunt je dan ziek en angstig voelen.

Daarom is het goed dat een beginneling begeleid wordt door een ervaren cannabist die hem of haar gerust kan stellen. Omdat een beginnend gebruiker, als hij of zij high wordt, extra gevoelig is voor "vibraties" is de omgeving belangrijk. Er moeten geen onaangename, bedreigende of agressieve elementen in de buurt zijn. Het is beter in een rustige omgeving in de openlucht te zijn dan binnen of op een drukke plek.

Sommigen worden misselijk, meestal te wijten aan te veel te vreten bij the Vreetkick! Als je teveel eet na het blowen dan kan je maag op hol slaan en moet het er even hard weer uit. Als je niets gegeten hebt, is het effect van een joint veel sterker. De vreetkick is ook als nadeel te zien, dit kan namelijk geld kosten. Ook is het jammer als je de vriezer van je mama leeg snackt.

Als je elke avond een joint rookt kun je geestelijk verslaafd raken. Voor de tv zitten was altijd al zo saai en je kunt niet sappig in slaap vallen. Maar maak je geen zorgen, naast jou nog tenminste 11 man (YOJAX CREW PROUD & LOUD). Het probleem is vaak ook dat een jointje bijna altijd met shaq wordt gedraaid. Dus bouw je een nicotine verslaving op, die jou steeds weer doet verlangen om weer te roken. Zodoende krijg je zin in een joint, terwijl je eigenlijk behoefte hebt aan een sigaret. Het roken van hasj of weed is schadelijk voor de longen. De manier van roken - diep inhaleren en de rook lang vasthouden - draagt nog eens extra bij tot de schadelijkheid.

Als je liever uit een hasjpijp rookt kun je die hier bestellen

Je ziet er suf en ongeinteresseerd uit, ook dit is een nadeel. Blowen is nog steeds niet algemeen geaccepteerd en daar ondervinden blowers die er voor uit komen dagelijkse de gevolgen van. Als een leraar je in het weekend met een pilsje ziet is er niets aan de hand, maar als jij een jointje ligt te sloeberen verandert de zaak. Hoewel wiet soft-drugs is en alcohol hard-drugs.


Het pure roken, een offer aan Koning Wappie

In Nederland draaien de meeste mensen hun jointje met shaq of sigaretten vulsel. Dat deze manier van gebruiken in Nederland zo populair is geworden is eigenlijk heel jammer, want de uitwerkingen van tabak en marihuana zijn tegengesteld aan elkaar. Tabak vernauwt namelijk de bloedvaten en het bewustzijn, terwijl marihuana de bloedvaten en de geest juist verruimd. Door stuf en tabak te mengen, wordt de werking van de hashish beperkt. In de Verenigde Staten wordt deze manier van roken dan ook als een "doodzonde" beschouwd. Hash wordt daar altijd uit een pijpje genuttigd en marihuana wordt in een vloeitje tot een flinterdunne, stijve REEFER gedraaid die met behulp van een speciaal klemmetje, de ROACHCLIP, tot aan het eind wordt opgerookt. Als je puur rookt is het effect veel duidelijker en blijft het gevoel veel langer. Als je een dikke pure joint rookt dan ben je echt drie uur lang onder de panne.

Het gevolg van het vermengen van tabak en hash is dat de roker wel STONED maar niet HIGH wordt. Stoned zijn is een aangename vorm van lichte bedwelming. De blower voelt zich dromerig, zijn wereld vertraagd, muziek wordt intenser, de gedachten nemen hun eigen vlucht. Wie stoned is, hoeft niet zoveel. Waarom zou je je ook druk maken als je je zo lekker voelt ? Iemand die stoned is, maakt soms een suffige indruk; anderen kunnen zich daaraan ergeren en ouders maken zich er vaak zorgen over. Hoe lang die toestand duurt, hangt af van de kwaliteit van de hashish en van de hoeveelheid die gebruikt is.

Tabak is er ook de oorzaak van dat sommige jongeren stoned zijn op school. Zij denken wel dat ze een joint willen roken maar in werkelijkheid is het behoefte aan tabak die hen daartoe drijft. Als ze de hash of wiet puur zouden roken, zouden ze een heel ander rookgedrag ontwikkelen. Als je stoned bent op school, mis je de les. Daarmee benadeel je alleen maar jezelf. Maar wie high is, kan juist in korte tijd de essentie van iets nieuws begrijpen en opnemen.
Rook hash door een hashpijpje en verkreumel wiet goed voor een pure joint.


Legalize That fuckin drug!

Als marihuana gelegaliseerd wordt, zou een groot aantal van de wereldproblemen opgelost zijn. Ten eerste ecologisch; hennep kan op talloze terreinen plastics en kunstvezels vervangen, waardoor de afvalberg slinkt. Het is een zeer sterk, natuurlijk produkt dat hergebruikt kan worden en eenvoudig kan worden afgebroken. Het kan niet alleen voor papier, verpakking, textiel of vezels gebruikt worden, maar het kan ook in verharde vorm als grondstof voor talloze produkten in de bouw en in de industrie dienen. Terwijl tevens het veevoederprobleem ermee opgelost kan worden. Legalisatie zou een geweldige steun zijn voor miljoenen boeren in de Derde Wereld. De arme landen zouden papier, veevoeder en talloze produkten voor de wereldmarkt kunnen gaan produceren.

In psychologische zin zou de wereldbevolking, bevrijd van angst en paranoia, er een stuk vrolijker van worden. In feite zou legalisatie het begin zijn van een culturele evolutie want als de mensheid eenmaal high kan worden onstaan er ongekende nieuwe mogelijkheden. Politiek gezien zou legalisatie, ook van de overige (hard)drugs, het einde van de grote, georganiseerde misdaad betekenen. Dit laatste feit zal waarschijnlijk het grootste struikelblok voor legalisatie vormen, omdat de illegale drugshandel met haar onuitputtelijke geldstromen politiemensen, politici en juristen kan omkopen. Dat vindt nu al op grote schaal plaats, dus wat zal er wel niet gebeuren als er werkelijk een internationaal debat over legalisatie op gang komt ? Toch is het onvermijdelijk dat er een moment in de wereldgeschiedenis komt dat het gaat gebeuren. Wie het drugsprobleem op mondiale schaal bestudeert, komt tot de conclusie dat het een politiek probleem is dat kunstmatig in stand wordt gehouden door groepen, organisaties en individuen die daar belang bij hebben.

Om tot legalisatie te komen zullen er intelligente politici met entheogene ervaringen moeten opstaan die weten waar ze het over hebben, waardoor zij de tegendruk van de criminaliteit en van de onwetende kiezers kunnen weerstaan. Nederland vormt tot nu toe een gunstige uitzondering in de wereld, omdat de kleine gebruiker hier getolereerd wordt. We mogen een stukje stuf op zak hebben en thuis plantjes kweken voor eigen gebruik. In onze gevangenissen zitten geen mensen meer vast alleen maar omdat ze hashish hebben gerookt. Alleen grote handelaren en smokkelaars van grote partijen belanden in de cel. Zo is het hier natuurlijk niet altijd geweest. Een fanatieke waakhond van de gevestigde orde, de Amsterdamse officier van justitie meester Baron van Dedem zei tijdens de eerste marihuana-processen in het begin van de jaren zestig: "President, wij weten allemaal welk een pestilente invloed het gebruik van drugs in deze maatschappij op het ogenblik heeft. Wij hebben in deze maatschappij een enorm probleem en dat is het alcohol-probleem, en het is helemaal niet nodig dat we daarnaast nog eens een extra probleem creeeren met enigzins liberaal optreden ten opzichte van het drugsprobleem. Ik ben dan ook van mening dat het Openbaar Ministerie hier zeer terecht stevig op inhakt."

Het is de vraag of de Nederlandse situatie wel zo zal blijven. De drugsvijandige regeringen van Frankrijk en Duitsland oefenen grote druk uit op de Nederlandse regering om ons drugsbeleid aan te passen. Nu het hoofdkwartier van Europol in Den Haag is gevestigd, is het niet onmogelijk dat de regering aan het buitenland geheime concessies op het gebied van de drugsbestrijding heeft gedaan. Er worden op het ogenblik overal in het hele land nieuwe gevangenissen gebouwd en er zullen geen cellen leeg blijven staan.

Naar schatting zestig tot tachtig procent van het werk van het Openbaar Ministerie houdt verband met de drugsbestrijding. Als de burgers het gevoel hebben dat ze in een onveilig landje wonen, hebben ze groot gelijk. De oorzaak lijkt ons dat de politici en de ambtenaren, die zich met onze veiligheid zouden moeten bezighouden, gefixeerd zijn geraakt op het drugs-probleem en geen tijd en aandacht meer over hebben voor andere zaken.

Er wordt gewerkt aan een internationale computerregistratie van alle overtreders van de drugswetgeving. In Belgie, Frankrijk en Engeland of Duitsland kunnen hashgebruikers nog altijd de gevangenis indraaien als ze betrapt worden. Er zijn hier en daar wel coulante politiemensen en rechters, maar over het algemeen loopt een hashishroker in heel veel landen nog altijd een groot risico. De ervaren cannabist neemt dan ook niets mee als hij over de grenzen gaat, ook niet nu deze zijn opgeheven, want een Nederlander wordt in het buitenland altijd extra gecontroleerd. In het nieuwe Europa zonder grenzen kunnen op alle autowegen en in openbare gelegenheden controles plaatsvinden op identiteitsbewijzen en drugsbezit.

Sommige landen zijn gevaarlijker dan anderen. In Zweden maakt de justitie geen enkele onderscheid tussen soft- en hard- drugs, misschien omdat hennep als goedkope grondstof voor de papierindustrie bedreigend is voor de Zweedse bosbouw. Ook Griekenland is buitengewoon repressief, wat weer te maken heeft met het feit dat het vroeger door hashishrokende Turken werd overheerst. De paranoide drugsvijandigheid van de opeenvolgende Duitse regeringen kan een gevolg zijn van het Untertan-complex en van de Duitse angst voor andersdenkenden, maar zal ook te maken hebben met de grote belangen van de Duitse chemische en farmaceutische industrie.


Hoelang werkt de weed?

Een joint kickt in na een paar minuten, na een half uur is de stonedigheid het ergst en neemt daarna langzaam af. Dan moet je natuurlijk die volgende opsteken.

De duur van cannabis in tabelvorm
Beginfase 0-10 minuten
Opkomst 5-10 minuten
Plateau 15-30 minuten
Afbouw 45-60 minuten
Na effecten 30-60 minuten

Bron: www.erowid.org

Na een paar hijsjes begint een joint er op te klappen. De eerste hijs kan een rilling van bekenheid geven. Na een half uur zit het op zijn top en daarna neemt het geleidelijk af. Het duurt echter wel tot 3 uur voordat je helemaal weer de oude bent. Als je een pure rookt kan dit nog wel wat langer zijn. Als je spacecake eet werkt het pas na 1,5 uur en neemt dan zeker 2 uur lang toe. Bij het eten van wiet gaat er niets verloren, in tegenstelling tot roken. Daardoor kun je van een kleine hoeveelheid echt heel kaartloss raken.


Lekker slapen van wiet? Kan dat?

Wiet is ook nog het beste natuurlijke slaapmiddel, en een goede verdoving voor kankerpatienten. Bovendien kun je beter verslaafd zijn aan wiet dan aan heroine. Want van wiet wordt je stoned en van heroine niet. Daarom is het ook goed dat wij het gedoogbeleid kennen, want anders zat ik, en de andere members met mij, me nu allang vol te spuiten met het bruine spul.

Bronnen: Erowid.org, Uit Je Bol


Meer informatie

Wil je meer weten over cannabis, kijk dan op onderstaande links:
- Erowid Cannabis Vault